Bengkung belly binding


Een oude Maleisische methode voor het binden van de buik van de postpartum moeder en kan een belangrijk onderdeel zijn van het herstel na bevalling. Met behulp van een katoenen of mousseline stof wordt je buik verpakt om het natuurlijke genezingsproces van je lichaam te ondersteunen.  Deze bind zorgt ervoor dat je buikspieren weer naar elkaar toe komen, het zorgt voor warmte, het bied ondersteuning aan de romp, terwijl vitale organen terugkeren naar hun pre-zwangerschap positie. 

Over de buik binding

Voordelen

Created with Sketch.

Tijdens je zwangerschap maak je het hormoon relaxine aan. Dit is het hormoon dat er voor zorgt dat je gewrichten weker worden zodat de geboorte soepeler kan verlopen. Echter nadat je kindje is geboren, zit dit hormoon nog enkele weken in je lijf. Het inbinden van je buik heeft dan de volgende voordelen:
 – Ondersteuning van de bekkenbodem
 – Verminderen van naweeën
 – Stimulering van een goede houding
 – Het sluiten van de heupen en ribbenkast
 – Helpt de buikwand met terugtrekken
 – Ondersteuning van de organen
 – Sneller stoppen van bloedingen
 – Je houdt minder vocht vast

Hoelang draag ik de belly bind?

Created with Sketch.

Het is zeer persoonlijk hoe lang je per keer de Binding om wilt houden. Voor de eerste weken wordt aangeraden 12-24 uur per dag voor tenminste 5-10 dagen. Na de eerste weken kun je er voor kiezen om het alleen nog ‘s nachts te doen. Na zes weken is het aanbevolen om bekkenbodem oefeningen te doen of lichte buikspieroefeningen.

Service mogelijkheden

Created with Sketch.

Het belly binden vindt plaats bij de nieuwe moeder thuis, ziekenhuis of kraamhotel. Je kan kiezen uit verschillende buik bind sessie. En na onze sessie zorg ik voor voldoende uitleg zodat je zelf of samen met je partner in de postpartum periode kan binden. 

Belly binding sessie's

Sessie

Inclusief milde buikmassage (met warme castor olie), moxa behandeling en het binden van de buik.  € 149,-

Drie daags arrangement

Inclusief milde buikmassage (met warme castor olie), moxa behandeling en het binden van de buik.  € 349,- 

Heb je vragen of wil je een behandeling boeken? 

Netherlands

Ik heb het Privacybeleid gelezen en begrepen.